Υπό εξαήμερη κράτηση τέθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη στη Λευκωσία για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άγρα παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς – Οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας – Όλα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας – Παραδέχθηκε τα αδικήματα 

Συγκλονιστικά τα όσα ακούστηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Ο 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες ως ύποπτος για ανταλλαγή παιδικών φωτογραφιών αισχρού περιεχόμενο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι ο λογαριασμός στο Facebook μέσω του οποίου έγινε η ανταλλαγή του υλικού με τον 9χρονο, είναι δικός του. Μέσω του λογαριασμού αυτού ο 25χρονος έλαβε, κατόπιν δικής του προτροπής, από τον 9χρονο μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται γυμνός ο ανήλικος αδελφός του. Ο ύποπτος παραδέχθηκε επίσης και ότι και ο ίδιος έστειλε δική του γυμνή φωτογραφία.

Παραδέχτηκε στην κατάθεση του ότι παρόμοιες συνομιλίες είχε και με άλλα ανήλικα αγόρια ηλικίας δεκαέξι με δεκαεφτά ετών χωρίς να κατονομάσει, παραδεχόμενος επίσης ότι σκοπός του ήταν να αποκτήσει κι άλλες γυμνές φωτογραφίες. Ανέφερε επίσης ότι συνομίλησε με περίπου πέντε ανήλικους τους οποίους δε γνωρίζει προσωπικά, αλλά με κάποιους ίσως με τρεις από αυτούς αντάλλαξαν γυμνές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, σε ένα από τα κινητά τηλέφωνα του 25χρονου εντοπίστηκε ένα βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο παρουσιάζεται αναγνωρισμένο θύμα παιδικής πορνογραφίας κυπριακής καταγωγής.

Την υπόθεση γνωστοποίησε η μητέρα του 9χρονου, η οποία προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο 25χρονος να τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση.

Στο πλαίσιο των ερευνών ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και δύο κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του θα τύχουν δικανικής εξέτασης για να καταδειχθεί ακριβώς ο αριθμός των αρχείων του παιδικού πορνογραφικού υλικού, το οποίο ο ύποπτος δυνατό να κατέχει. Θα αναζητηθούν τα ανήλικα πρόσωπα που προσέγγισε και θα ληφθούν καταθέσεις από άτομα του οικείου και εργασιακού του περιβάλλοντος.