Απεργία πείνας πραγματοποιούν Κούρδοι εκ Συρίας, έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο, απαιτώντας υπηκοότητα. “Απαιτώντας” έγραψα. Όχι απλά ζητώντας. Αυτοί οι άνθρωποι, είχαν στρατοπεδεύσει, έξω απο το Υπουργείο Εσωτερικών, για μήνες, για το ίδιο αίτημα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, παρά το γεγονός ότι αιτήθηκαν υπηκοότητας το 2015, (εκκρεμούν αιτήσεις του 2007 και 2008 απο αλλοδαπούς που παντρεύτηκαν Κύπριους πολίτες, πλήρως ενταγμένους στο σύνολο της χώρας). έδωσε οδηγίες να εξεταστούν τα αιτήματα τους. Όλες οι εκθέσεις που υπεβλήθησαν και παρουσιάστηκαν στο γραφείο του Υπουργού ήταν αρνητικές για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους. Ο πιο σοβαρός είναι η νομοθεσία. Προβλέπει νόμιμη παραμονή στη Δημοκρατία για 5 συνεχή χρόνια. Αυτοί ήταν παράνομοι. Επίσης εκτός που δεν μιλούν λέξη Ελληνικά, διαπιστώθηκε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται αυτοί να ενταχθούν στο Κοινωνικό σύνολο και στις συνήθειες και στον πολιτισμό των Ελληνοκυπρίων.

Περαν, όμως, αυτών αναφέρω ότι οι εν λόγω άνθρωποι, εισπράττουν απο τη Δημοκρατία, περίπου 1.250 Ευρώ ανα οικογένεια μηνιαίως παρακαλώ, ενώ συνάνθρωποι μας Κύπριοι πεινούν. Επίσης έγινα μάρτυρας έξω απο το Υπουργείο, όταν αυτοί έκαναν απεργίες και διαμαρτυρίες, που έβγαιναν απο αυτοκίνητα μάρκας BMW.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας κι αν χρειαστεί θα επανέλθω

GASTON